Освободеният от Макларън в края на миналата година Кевин Магнусен изглежда все по-вероятно да смени Пастор Малдонадо в състава на Рено при завръщането на французите със заводски отбор във Формула 1.

Информацията е на германското издание „Аутошпорт“, което се позовава на свои източници. Според последните в следващите дни младият датчанин дори трябва да подпише договора, след което ще бъде обявен официално като партньор на Джолиън Палмър.

Основната причина за раздялата с Малдонадо е конфликтът между Рено и дългогодишният спонсор на венецуелеца – петролната компания PDVSA. По принцип французите нямаха нищо против споразумението, което гарантираше финансова инжекция от 46 милиона евро на сезон, да продължи и Малдонадо да остане в отбора, ала политическата нестабилност във Венецуела накара компанията да предприеме по-консервативен подход и да се откаже от авантюрата си във Формула 1.

Преди две седмици представители на Рено и PDVSA се срещнаха за преговори, които обаче не доведоха до никъде и оттук нататък отборът насочи изцяло вниманието си към 23-годишния Магнусен.

През 2014 година датчанинът направи своя дебют при Макларън, но след този сезон бе понижен в тест пилот заради идването на Фернандо Алонсо. Малдонадо от своя страна има 5 сезона зад гърба си във Ф1 – три с Уилямс и два с Лотус.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS