Освободеният от Макларън Кевин Магнусен може да се окаже пилот на Рено през новия сезон във Формула 1.

Според британските медии завърналия се френски тим е готов да даде шанс на младока, който гледа миналогодишния шампионат отстрани след дебюта си през 2014 година. Той бе понижен от тест пилот, за да може Рон Денис да работи със звезден и доста опитен екип в лицето на Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън.

В крайна сметка малко преди края на шампионата шефът на Макларън уведоми Магнусен, че отборът повече няма да разчита на него.

Не е тайна, че 23-годишният датчанин търси начини да се завърне във Формула 1. По документи единствените свободни пилотски места са в отбора на Мейнър. На Острова обаче упорито се говори, че е доста по-вероятно Магнусен да се озове в Рено. Французите изкупиха закъсалия финансово тим на Рено, който преди смяната на собствеността обяви пилотски състав за 2016 година от Пастор Малдонадо и Джойлън Палмър.

От Рено едва ли биха могли да направят промени, без да нарушат договорните отношения със спонсорите на Малдонадо. Затова на този етап французите ще предложат на Магнусен роля на тест пилот може би с уговорката за бъдеща промоция.