Тревожни слухове витаят около бъдещето на пилота от Формула 1 Пастор Малдонадо. Състезателят на Лотус може да се окаже извън отбора, който е в процес на придобиване от Рено.

Макар че на 20 септември от Лотус да обявиха, че Малдонадо ще бъде част от състава за 2016 година, сега това не е толкова сигурно. По онова време бъдещето на тима беше все още неясно, а 50-те милиона евро, които спонсорът на пилота PDVSA осигуряваше бяха доста важни.

Петролната компания обаче не бързаше да плаща за 2015 година, тъй като искаше гаранции за съществуването на изпадналия във финансова криза отбор. Въпросните 50 милиона се равняваха на около 20 процента от общия годишен бюджет на Лотус.

С влизането на Рено обаче се оказа, че нито Джолин Палмър, нито Пастор Малдонадо могат да се считат за сигурни пилоти на тима за следващия сезон. Индикациите сочат, че французите не са много доволни от формата и представянето на Малдонадо през последните години. Дотук в кариерата си венецуелецът има 95 старта, в които има една победа и общо 76 точки. Това прави средно по 0,8 точки на състезания. От 2012 година насам той само веднъж се е справял по-добре от своя съотборник (45 точки срещу 31 за Бруно Сена).

Рено определено предпочитат да даде път на френски пилот, като най-вероятно имат предвид Жан-Ерик Верн.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS