Бившият пилот на Макларън във Формула 1 Кевин Магнусен показа ясно какво е отношението към шефа на тима Рон Денис. Датският състезател заяви, че раздялата между двете страни е могла да стане далеч по-изискано, отколкото всъщност се получи.

Не е тайна, че още от края на 2014 година, когато се разбра, че Магнусен е понижен до тест пилот, той търси начин отново да се състезава във Формула 1. В крайна сметка младокът установи, че няма големи опции за промяна на положението си в британския тим и така се стигна до напускането му към края на сезона. По време на последния уикенд от календара в Абу Даби Рон Денис обясни, че причината е провалът на Магнусен да постигне определени цели, поставени от отбора.

„В нито един етап не е имало специфични задачи, които е трябвало да изпълня“, заяви пилотът пред изданието „Екстра Бладет“ в родината си. „Самият Рон изглежда като човек, който може да разбере, че нещата не се уредиха по най-добрия начин.“

„У мен остана усещането: хей, спокойно, това е Формула 1 и животът тук не е лек. Щом не можеш да се справиш с това, трябва да се занимаваш с друго нещо. Смятам, че всичко можеше да се направи с малко повече класа, но в крайна сметка на мен не ми пука.“

Скоро след новината за прекратяването на договора между двете страни Магнусен сам призна, че е бил уведомен накъде вървят нещата чрез електронно писмо. „Докато не получих уведомлението, не бях докрай сигурен за съдбата си. Макар никой от пилотите (Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо) да не беше заплашен от уволнение, някой от тях можеше да се откаже. Тогава можеше пак да стана кандидат за мястото. После обаче получих съобщението в пощата си. Много неща доведоха до моето решение, това е, което мога да кажа. Няма да е честно да влизам в подробности, но пък беше интересен месец. Наистина, беше яко, че Денис ми написа имейл, за да мога да се фокусирам върху своето бъдеще“, завърши Магнусен.