Ярно Трули е убеден, че Тойота ще успее да изненада всички свои съперници със скоростен болид и ще направи пробив през новия сезон. Японският отбор, който разполага с един от най-големите бюджети във Формула 1, имаше доста неприятности през 2007 година и завърши само с 13 точки на шесто място.

Новият болид обаче показа, че има качества по време на тестовете, което даде и поводи за оптимизъм на Трули. Италианецът заяви, че Тойота няма да е на нивото на Ферари или МакЛарън, но със сигурност ще се бори за едно от местата зад първите два отбора. „Много съм доволен от свършената работа,” каза Трули пред autosport.com. „Най-после като че ли намерихме новия път. TF108 е една напълно нова кола, усетих го още на първия тест. Миналата година още в началото знаехме, че имаме огромни проблеми, но през този сезон съм сигурен в успеха. Все още имам някои притеснения, разбира се, но отборът вече е много по-напреднал.”

„Неприятно е, че някои неща, които първоначално изглеждаха добре, на пистата не се получиха, но все пак вървим напред. Аеродинамичния пакет работи нормално, но ние се надяваме да се подобри още малко,” продължи италианският пилот. „Мисля, че сме много близо до топ формата си, и ако забравим за Ферари и МакЛарън, защото те са много силни, ние сме съвсем близо до останалите. Умерен оптимист съм. Сигурен съм, че ще поднесем изненади тази година и ще създадем проблеми за доста тимове.”