Пилотът на Тойота Ярно Трули, заяви, след като стюардите от Гран при на Австралия, върнаха третото му място, че справедливостта е възтържествувала. Люис Хамилтън и Макларън пък бяха дисквалифицирани от надпреварата, като всичките им точки бяха отнети. Според ФИА, екипът е подал лъжлива информация, с която е подвел стюардите за наказанието на Трули.

„Щастлив съм, защото исках справедливост. Доволен съм, че в моя случай възтържествува истината. Искам да благодаря на ФИА, защото организацията рядко променя решението си”, сподели пилотът, който добави, че е изпреварил Люис Хамилтън, когато колата за сигурност е била пусната, тъй като британецът намалил рязко скоростта. Трули помислил, че Хамилтън има проблеми с колата си, което му дало повод да го задмине.

„Тойота не е подавала апелация. Отборът ни не предприе нищо, а аз нищо не съм коментирал. Мисля, че хората във ФИА са достатъчно умни, за да разберат ситуацията. Стюардите имаха много работа в края на състезанието заради многото аварии, но сега имаха достатъчно време, за да разгледат случая”, добави още Трули.

„Като цяло те ни изслушаха още веднъж, аз отново потвърдих, каквото казах в Австралия. Това е. Не знам каква е точната причина да размислят. Не съм лъгал при показанията си, бях честен”, добави италианецът.