Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че тоталната доминация на Мерцедес в шампионата през последните 3 години оказва пагубно влияние върху спорта. Според него новите собственици на най-комерсиалната автомобилна надпревара нямата да позволят тя да продължи.

„Сребърните стрели“ се изстреляха на върха, откакто Ф1 премина към 6-цилиндровите хибридни турбо двигатели. Германците дотук отговориха само с топ продукти в това отношение и превърнаха първенство малко или много в частна битка между своите двама пилоти. От 2014 година досега Мерцедес спечели 51 от 59-те старта.

Марк Уебър отписа Ботас и Райконен за титлата през 2017

„Няма да е приятно да видим още три такива години“, коментира Хорнер пред вестник „Гардиън“. „Новите собственици от „Либърти Медия“ много добре знаят как да предложат шоу, затова виждаме добра и здравословна конкуренция. Ясно е, че няма как да се направи административно, но ще бъда изненадан, ако те са готови да позволят тотална доминация за още 3 години.“

Фетел най-после отвори приказка за титлата

„Ако Мерцедес отново диктува събитията, ще е зле за спорта. Как ще се предотврати това – не мога да кажа, не знам. Ще е грешно някой да се препъва административно. Просто останалите трябва да се трудим здраво, за да поставим Мерцедес под напрежение“, заключи британецът.

Сезонът във Формула стартира на 26 март с Гран При на Австралия.