Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел за първи път показа повече увереност, когато отвори темата за евентуална титла. Германецът подчерта, че силните резултати в тестовете едва ли могат да бъдат твърд индикатор за баланса на силите в шампионата, но смята, че ще му е по силите да преследва трофея.

Хамилтън: Нямах нито един перфектен ден в тестовете

Неговият съотборник Кими Райконен постигна най-силното време в 8-те дни на тестове в Барселона, а Фетел беше вторият най-бърз на трасето. До началото на сезона остават броени дни – Гран При на Австралия ще се проведе на 26 март, а на този етап остават впечатленията, че доминаторът през последните 3 кампании Мерцедес може би губи позиции.

Кими: Ферарито е много, много по-добро от миналата година

„Невъзможно е да предвидим каквото и да било. Дори тестовете в Барселона дават само бегла идея кой къде се намира“, каза Фетел.

„Чак когато дойде първото състезание ще знаем колко добре се справяме и какво са свършили останалите през зимата. Пълна яснота ще имаме чак след 3-4 състезания.“

„Дали имам шанс за титлата? Да! Ако ситуацията беше различна, нямаше изобщо да стъпя на стартовата решетка. Всичко, което мога да кажа, че отборният дух е на ниво, всички се трудим в името на общото благо“, коментира Фетел.