Люис Хамилтън се върна на върха, след като спечели по категоричен начин Гран При на Китай на пистата в Шанхай.

Лидерството на Хамилтън не бе застрашено в нито един момент от състезанието. Той постигна своята четвърта победа в Гран При на Китай.

Състезанието на пистата в Шанхай завърши зад кола за сигурност.

Настоящият световен шампион направи перфектен уикенд, след като доминираше в тренировките, в квалификацията, а също така и в състезанието.

Победата за Мерцедес на пистата в Шанхай бе двойна, след като Нико Розберг финишира на втора позиция, на 714 хилядни от своя съотборник, докато изненадващият победител от Гран При на Малайзия Себастиан Фетел остана трети, на 2.988 секунди от Хамилтън. Добър ден имаше и финландецът Кими Райконен, който завърши на 4-та позиция, а Фелипе Маса и Валтери Ботас допълниха топ 6.

Стартът бе отличен за Хамилтън, който остави зад себе си Розберг. Кими Райконен също спечели съперничеството с пилотите на Уилямс – Фелипе Маса и Валтери Ботас и излезе четвърти, като успя да задържи позицията си до финала. Ромен Грожан с Лотус остана седми, а Фелипе Насър със Заубер удържа осмата позиция. Даниел Рикардо и Маркус Ериксон заеха последните две места в десетката.

След този успех Хамилтън вече има 68 точки на първото място в генералното класиране при пилотите, Фетел е втори с 55, а Розберг трети, с актив от 51 точки.