Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сподели, че се вълнува много от възможността да се състезава с Михаел Шумахер. Английският пилот на МакЛарън приветства завръщането на седемкратния шампион на пистата за Гран При на Европа.

Шумахер ще замени Фелипе Маса във Валенсия следващия месец, тъй като бразилецът ще се нуждае от време да се възстанови от тежките травми, получени след катастрофата в Унгария.

Това ще е първо състезание за Шумахер откакто той сложи край на кариерата си през 2006, и първо сядане за него в болида за 2009 година. Той все още не е карал и по улиците на Валенсия.

Макар Хамилтън да споделя, че мислите му са при Маса, младокът призна, че няма търпение да излезе до Шумахер. „Много се вълнувам от възможността Михаел Шумахер да се завърне във Формула 1. Все още обаче мисля най-вече за Фелипе и семейството му след ужасния инцидент в Унгария,” каза британецът.

„Михаел е един от най-великите спортисти в света, той е легенда и ще е страхотно да се състезавам с него,” обясни Хамилтън. „Целият свят ще го гледа при завръщането му в кокпита във Валенсия, и не само ще е вълнуващо да го гледаме как се подготвя, но също така ще е чест и привилегия да се състезавам с него за първи път. Желая му всичко най-хубаво.”

Лидерът във временното класиране Дженсън Бътън също приветства с „добре дошъл” Шумахер, и сподели очакванията си германският пилот все още да е конкурентноспособен. „За него положението не е леко, но съм доволен, че прие предизвикателството, и смятам, че е много смело от негова страна,” каза Бътън. „Той все още е млад, на 40 години е, и може да бъде конкуренция.”