Люис Хамилтън спечели Гран При на Канада. Пилотът на Мерцедес стартира от от първо място на стартовата решетка и се отчете с най-постоянно представяне. Британецът не даде нито за миг шанс на конкуренцията и така умело задържа лидерството си до самия край на състезанието, за да триумфира за общо четвърти път в кариерата си на пистата „Жил Вилньов“.

Втори остана съотборникът на Хамилтън Нико Розберг, който се справи с вещина с атаките на Кими Райконен при старта.

Трети финишира Валтери Ботас. Пилотът на Уилямс изпревари Кими Райконен. Състезателят на Ферари имаше известен проблем с болида си при 28-ата обиколка, когато отклонение от нормалните функции на коленния вал на автомобила оказаха влияние и така болидът се завъртя няколко пъти на пистата. Това позволи на Ботас да мине трети и така състезател на Уилям за първи път се качи на почетната стълбичка през настоящия сезон.

С изключително представяне се отчете пилотът на Ферари Себастиан Фетел. Немецът започна от 16-о място, за да проведе серия от изпреварвания и да финишира на 5-о място.

За радост състезанието премина без инциденти, а така не се наложи и включването на колата на сигурността. Зрителите пък бяха развеселени по време на 37-ата обиколка, когато бобър реши „повдигне адреналина си“, пресичайки пистата. 

В класирането при пилотите Хамилтън е лидер със 151 точки, а Розберг е втори със 134. Трети е Фетел със 108.