Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължава да е безкомпромисен в квалификациите за място. Той триумфира и в битката за позиции преди Гран при на Канада и ще тръгне от лидерската позиция. 

Това се случва за шести път от началото на сезона. И отново веднага след него ще стартира съотборникът му в Мерцедес Нико Розберг. Сериозен провал претърпя единственият им конкурент Себастиан Фетел с Ферари, който имаше проблеми в първата част на квалификацията и не можа да я премине. 

Четирикратният световен шампион ще стартира 16-и, след като не можа да се пребори с конкуренцията на най-бавните болиди. Фелипе Маса ще тръгне след него, а Фернандо Алонсо е 14-и, след като отпадна във втората част на квалификацията. 

Иначе най-бързата обиколка на Хамилтън беше с време 1:14.393 минути. Розберг изостана от него с 309 хилядни и въпреки че завъртя бърз тур и след карирания флаг на квалификацията, не можа да изпревари съотборника си. 

Трети остана Кими Райконен, който изостана на 621 хилядни. Валтери Ботас и Ромен Грожан допълниха челната петица, като изостанаха съответно със 709 и 801 хилядни. С по-малко от секунда изостана и Пастор Малдонадо. 

Челната десетка беше допълнена от Нико Хюлкенберг, Дани Квият, Даниел Рикиардо и Серхио Перес. Състезанието е в неделя от 21:00 часа и ще можете да го гледате директно по Diema Sport, както и с картина на нашата платформа Gong Play.