Лидерът в световния шампионат на Формула 1 Люис Хамилтън смята, че критиките към неговия стил на поведение са следствие на невероятните му резултати и добави, че предпочита да отговаря на критикуващите с представянето си на пистата.

23-годишният англичанин, който може да спечели шампионата още тази неделя в Китай, бе критикуван остро за рискованото си поведение на пистата от други пилоти като Кими Райконен, Марк Уебър, Ярно Трули и Роберт Кубица.

"Няма никакъв проблем. Те имат правото да изказват лично мнение. Съжалявам, че мислят така, но аз съм тук за да карам и за да водя в класирането, така че не съм разочарован от представянето си. Аз обичам да приказвам на пистата. Ако някои хора искат да губят енергията си в такива неща, това си остава за тях. Както виждате, аз не се бутам в хората, така че те нямат право да бъдат агресивни към мен”, коментира британецът.

„Гледал съм предишните шампиони и много от тях са попадали в такива ситуации, нормално е. Ако бях в края на колоната и карах за Форс Индия дали някой щеше да каже нещо за мен? Хората винаги имат какво да кажат за тези, които са отпред и които жънат успехи. Дали тези неща са хубави или лоши, няма никакво значение", добави Люис.

Гледайки към утрешната квалификация и неделния старт за Гран При на Китай, Хамилтън допълни: "Мога да ви кажа, че не се целя в победата тук. Миналата година, когато дойдохме тук, аз смятах, че мога да победя. Но сега е малко по-различно и до края на сезона има две състезания и е много, ама много важно просто да ги завърша. Искам просто да се възстановя от това, което ми се случи на миналата състезание".