Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън вярва, че връзката му с новия съотборник Валтери Ботас вече е по-добра от всички други такива в неговата кариера.

През 2017 именно това ще е екипът, който ще брани титлата при конструкторите, след като Нико Розберг сложи ненадейно край на 4-годишното си партньорство с британеца. Германският пилот стори това след спечелването на титлата за миналата година. Сезоните, които дуото изкара в Мерцедес, показаха разпада в техните взаимоотношения и как някогашните приятели се настроиха един срещу друг.

Ботас след първия ден в Мерцедес: Много е различно

Хамилтън и Ботас за първи път имаха шанс да работят заедно в първия 4-дневен предсезонен тест в Барселона, като трикратният световен шампион побърза да похвали партньора си. „Това, което към този момент ми харесва в работата с Валтери, е, че тя е насочена единствено върху пистата и какво правим на нея. Изобщо не разискваме аспекти извън тези“, каза Хамилтън пред официалния сайт на Ф1.

Хамилтън: Розберг никак няма да ми липсва

„Няма игрички между нас – всичко е напълно прозрачно. Харесва ми това. Мисля, че вече имаме много по-добри работни взаимоотношения в сравнение с всеки друг съотборник, който съм имал през годините. Валтери иска да покаже най-доброто, на което е способен, в първата си година тук, а аз, който от доста време съм в отбора, искам да постигна резултати и да му осигуря достатъчно информация, от която той да се учи. Ние говорим само на пистата“, коментира Хамилтън.

Шефът на Мерцедес: Между Ботас и Хамилтън няма да е леко