Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас демонстрира вълнението си след края на първия ден от предсезонните тестове във Формула 1. Финландецът, който ще бъде партньор на Люис Хамилтън през 2017 година, обясни, че е болидът е бил много по-различен от миналогодишния на Уилямс.

Ботас получи честта първи да изкара болида W08 на пистата "Каталуня" и до края на сутрешната сесия навъртя 79 обиколки. След това Люис Хамилтън пое щафетата и приключи деня със супер резултат.

Мерцедес с шумна заявка още в първия ден

„Трябва да кажа, че това е много по-различно в сравнение с миналата година“, коментира Ботас. „Определено усещаш до какво са довели промените в правилника. Натоварванията са по-големи, а и сцеплението е много по-силно.“

„Очевидно е, че карам съвсем различен автомобил. Съвсем друго е спрямо Уилямса от миналия сезон, който се държеше съвсем различно. И въпреки всичко това е просто кола – има двигател, четири гуми и волан, така че, да, беше добър тест.“

„Бях бърз в завоите точно както очаквахме. Освен това се радвах, че виждах и другите коли на пистата. Всички изглеждат страхотно. Положителното за нас сутринта бе, че успяхме да изминем дистанция, която надхвърля състезателната, без да имаме никакви проблеми“, завърши Ботас.