Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф е на мнение, че двамата му пилоти за 2017 година – Люис Хамилтън и Валтери Ботас няма да бъдат първи приятели.

Финландецът зае мястото на оттеглилия се Нико Розберг, който също доста развали взаимоотношенията си с британеца в трите им години заедно. По принцип „сребърните стрели“ желаеха следващото партньорство на Хамилтън да не е толкова взривоопасно, но бащата на трикратния световен шампион първи хвърли ръкавицата.

Хамилтън-старши с предупреждение към Ботас

„Ние трябваше да направляваме съперничеството между Розберг и Хамилтън или поне да помагаме на отбора да се справи с това. Сега имаме нов фактор в лицето на Валтери, който също е неполитически човек, а това ни дава възможности, дава ни и време да се справим с други неща, а не да се занимаваме с отношенията между пилотите“, каза Волф.

Ботас прие с усмивка думите от бащата на Хамилтън

„Не си правя илюзии, че ще бъдем в ситуация, която ще е съвсем тежка. Валтери спечели доста от по-ниските категории и винаги е бил много конкурентен. Това не е нещо, с което лесно да се справиш. Не очаквам годината да мине гладко, но Валтери е единственият, който може да замести Нико Розберг“, допълни австриецът.