Отборът на "Хаас" ще запази пилотите си Мик Шумахер и Никита Мазепин за следващия сезон, заявиха от тима от Формула 1. Шумахер и Мазепин са за първи сезон в най-авторитетната автомобилна надпревара и все още не са спечелили никакви точки.Шумахер е син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, а бащата на Мазепин - Дмитрий Мазепин, е един от основните инвеститори в отбора на Хаас. Сега на домашното състезание в Русия би било перфектното време за подновяване на контракта на Мазепин-младши.

Президентът на отбора Гюнтер Щайнер заяви, че в тима искат приемственост за следващия сезон и че тази година е началото на нова ера.

"Беше труден сезон със сигурност, но в същото време и двамата приеха предизвикателството и работеха в тясно сътрудничество, за да научат процесите и да се адаптират към кампанията във Формула 1", каза той.

"Сега, когато гледаме напред към 2022 година, сме уверени, че можем да продължим напред като отбор и да дадем на Мик и Никита състезателен опит, чрез който да направят следващата стъпка в кариерата си във Формула 1", добави Щайнер.

"Като съм част от Формула 1, аз сбъдвам мечтата си", каза Шумахер, който с нетърпение очаква да се бори за точки.

Мазепин, единственият настоящ пилот на Формула 1 в Русия, който се подготвя за домашно състезание в Сочи този уикенд, заяви, че е развълнуван за 2022 година. "Мисля, че догодина ще излезем по-силни", заяви той.