Проливни дъждове в Сочи застрашават нормалното провеждане на състезателния уикенд от Формула 1 и стартовете от останалите серии.

В черноморския град не спира да вали от дни и паддокът е вече наводнен. Другата лоша новина за организаторите е, че прогнозата за времето също не е оптимистична и се очакват порои във всички дни до края на седмицата.

Кризисната ситуация напомня малко за уикенда в Белгия. Тогава на пистата „Спа“ не спря да вали, което предизвика катастрофа на Ландо Норис в квалификацията. В неделния ден дъждът не спря изобщо, както се очакваше да стане и след поредица отлагания накрая пилотите завъртяха четири обиколки зад колата за сигурност. В края на деня Макс Верстапен беше обявен за победител, без изобщо да се състезава. Точките разбира се бяха наполовина, защото за пълен актив се изисква да бъдат изминато поне 75% от предвидената дистанция.

За самия Верстапен пък е много възможно да получи още едно наказание. В тима на нидерландеца все още се чудят дали да поставят нов двигател в болида му. Макс вече получи наказание от 3 места на стартовата решетка заради инцидента с Хамилтън на „Монца“.