Германският новобранец Себастиян Фетел бе в отлично настроение, след като финишира четвърти в Гран при на Китай и постигна най-доброто класиране за своя тим Торо Росо.

Той бе наказан да стартира с пет места по-назад в стартовата решетка и започна 17-ти. Но това не му попречи да кара великолепно и да постигне най-доброто си постижение в световния шампионат на Формула 1.

„Фантастично състезание. В началото бе доста трудно, след като започнах от средата на решетката. На няколко метра видимостта бе добра, но пръскащият дъжд пречеше. Въпреки че бе доста хлъзгаво, поех риска да изпреварвам и дадох всичко от себе си. Последните 20 обиколки бяха невероятни и въпреки че контролирах ситуацията, бе доста тежко”, сподели Фетел.

Съотборникът на германеца в Торо Росо, Тонио Лиюци, подобри още повече настроението в бокса на тима си след като финишира шести.

„Това бе един страхотен старт за нас от самото начало до финиша и всичко премина перфектно. Не мисля, че можехме да постигнем нещо повече. Радвам се, че тима спечели тези точки, защото го заслужаваше. През целия сезон показвахме, че сме способни да печелим точки, но все нещо не ни достигаше”, завърши Себастиян Фетел