Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер побърза да опровергае тръгналия слух, че неговият тим има проблем, свързан с нежелани вибрации в двигателя.

Според мълвата „биковете” не са успели да направят съвсем гладък преход от Рено към Хонда през зимата и сега RB15 преседява по-често в гаража в сравнение с основните съперници в челото. Бившият инженер в Макларън Марк Прийстли твърди, че новият болид не е в състояние да използва режимите за висока мощност заради вибрации в двигателя. По негова информация Торо Росо, който използваше двигатели на японците през миналия сезон, също е имал подобни ядове.

„Няма никакъв проблем с вибрациите, не сме попадали на нищо такова при пробезите ни”, контрира Хорнер. „Затова не съм много сигурен откъде тръгнаха тези информации.”

„По-рано тази седмица опитахме да караме без толкова притискане към асфалта. Очевидно всичко опира до разбирането на правилата и регулациите.”

„Колата покрива целите, които бяхме задали. Както винаги по това време на годината, твърде рано е да се месим в бизнеса на останалите. Фокусирани сме само върху това, което правим ние и следваме програмата си. Засега всичко върви по план”, добави Хорнер.