Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун категорично отхвърли появилите се информации, че провеждането на Гран При на Бахрейн е под съмнение, и ги определи като „пълни глупости“.

Състезанието в арабската държава е повод за много спекулации заради нестабилната вътрешнополитическа обстановка, а в сряда навсякъде се тиражираше, че Международната асоциация по автомобилизъм (ФИА) подготвя изявление за отмяната на тазгодишната надпревара на пистата „Сахир“.

Въпреки това на пресконференция в Лондон босът на Формула 1 заяви, че няма никаква опасност, която да пречи на провеждането на състезанието. „Разбира се, че състезание ще има. Изобщо не се тревожа за това“, заяви 81-годишният Екълстоун. „Това, което не разбирам, са тези негативни информации, както и това, че хората им вярват. Те обсъждат неща, които не разбират напълно. Хората ми казват: „Състезание в Бахрейн няма да има.“, а аз ги питам откъде са сигурни. Тогава те ми отвръщат, че са го прочели тук или са го чули там. Пълни глупости.“

„Гражданите в Бахрейн са достатъчно смели, за да стартират подобно събитие в тази част на света, и това е то. Ние ще отиваме при тях, докато вече не ни искат“, каза Екълстоун и добави, че през състезателния уикенд в страната охраната на пистата ще бъде увеличена. „Всичко необходимо ще бъде направено, включително и всичко, което не е съвсем необходимо. Никога не сме имали притеснения относно охраната в предишните години. Не разбирам защо да се тревожим сега“, завърши бившият пилот във Формула 1.