Рено продължава да полага усилия, за да си върне двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който сега кара за Макларън Мерцедес, а със задачата се е заел лично шефът на тима Флавио Бриаторе.

„Имахме много разговори, но Алонсо има договор с британо-германския тим до края на 2008 година. В момента той се е съсредоточил единствено и само върху последния старт за сезон, защото иска за трети път да стане световен шампион. Аз обаче му казах, че вратата на Рено все още е отворена за него”, каза Бриаторе.

Фларио Бриаторе, който наскоро закупи футболния клуб Куинс Парк Рейнджърс, има и подкрепата на сериозен спонсор като испанската телекомуникационна компания Телефоника, която е готова да налее купища пари при положение, че Алонсо напусне Макларън и се завърне в Рено.

Както е известно Алонсо стана два пъти световен шампион именно с тима на Рено. През тази година той премина при „сребърните стрели” и води битка за титлата със съотборника си Люис Хамилтън.

Испанският пилот има договор с Макларън за още една година, но не се чувства доволен, тъй като смята, че шефът на тима Рон Денис толерира британския си сънародник Хамилтън.