В Мерцедес се заблуждават, ако смятат, че могат да заместят Люис Хамилтън и да имат същия успех като досега, заяви Еди Джордан. 72-годишният ирландец даде редица интервюта по време на представянето на приложението Guestia, в което инвестира – то е насочено към улесняване пътуванията на персонал и различни екипи по света.

„Спортът е в трудна ситуация, защото никой не може дори да докосне Мерцедес. Те се справят по-добре от всички останали. Рейсинг Пойнт спечели състезание миналата година, което бе фантастично представяне на Серхио Перес. Макс Верстапен взе последната надпревара, но това не бива да обърква хората и да ги кара да си мислят, че нещата ще са много по-отворени. Мерцедес има най-добрите хора и най-добрата задвижваща система, така че как да не спечелят шампионата? Това за мен е проблем. Трудно е да се намират спонсори, така че как изобщо да се съревноваваш с тях?“, заяви Хамилтън.

„Люис Хамилтън е перлата в короната на Мерцедес. От тима могат да кажат, че голяма част (от успеха) е благодарение на колата и че са му дали изключителен шанс да стане шампион, защото кара най-добрия автомобил. Това не го оспорвам. Ако обаче си мислят, че могат да заместят Люис Хамилтън с друг пилот и да имат същия успех, то според мен се заблуждават“, добави още той.

„А едно нещо е сигурно за Мерцедес и Тото Волф – те не изпадат лесно в заблуда. Той е много умен човек. Знае точно каква е стойността на Люис Хамилтън. Според мен ще седнат и ще намерят добро решение, защото светът на F1 се нуждае от Люис Хамилтън", каза Джордън.