Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че няма нищо вярно в предположенията, че възнамерява да се откаже от спорта по средата на сезона.

Испанският ветеран със сигурност не е щастлив от развитието на болида си през последните 3 сезона, защото, общо взето, такова липсва. Новият хибриден двигател на Хонда отново се оказа недостатъчно конкурентен спрямо останалите, а това превърна предсезонните тестове в истинска трагедия. Алонсо се пребори за 10-ото място в квалификацията за откриващото Гран При на Австралия, но в самото състезания остана без точки, тъй като технически проблем го принуди да се оттегли няколко обиколки преди края.

Уебър: Алонсо може дори да не завърши годината

Бившият състезател от Ф1 Марк Уебър бе най-настоятелен в прогнозите си, че търпението на Алонсо се изчерпва и двукратният световен шампион е готов да прекрати кариерата си. „Предпочитам да бъда тук в сравнение със супермаркета, с дома си или моя роден град“, отвърна Алонсо в опит да пресече спекулациите.

Алонсо с тъжна равносметка: Ние сме най-бавните

„Когато се взима интервю от вече бивш пилот, винаги има един въпрос относно Алонсо и колко трудна е ситуацията. Всички си мислят, че са ми близки и ако им се вярва, значи страдам от депресия. Нещата съвсем не стоят по този начин. Във Формула 1 винаги давам най-доброто. По-подготвен съм от всякога. Представям се на върха на възможностите си“, заключи Алонсо.