Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че колата на неговия тим е най-бавната от всички на трасето през 2017 година.

Дори фактът, че почти до самия край на състезанието испанецът се движеше в зоната на точките, не успя да промени мнението му. Три обиколки преди края той отпадна заради техническа повреда, което само сипва още сол в раната след ужасяващите предсезонни тестове.

„В края получихме повреда в окачването и това ни попречи да завършим състезанието“, каза испанецът. „Чувствах се добре, мисля, че правех едно от най-добрите си състезания. Изненадващо бяхме в зоната на точките.“

„Освен това трябваше сериозно да пестим гориво, което се отрази върху представянето ни, но бяхме в състояние да задържим 10-ата позиция. Както казах, това беше изненада, но в крайна сметка дори не завършихме. Определено трябва в най-скоро време да станем конкурентни.“

„Смятам, че сме най-назад в колоната що се отнася до представянето. Изчисленията това показват. Бяхме на 10-о място, защото квалификационната обиколка от събота беше достатъчно добра“, коментира Алонсо.