Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър направи шокиращо предположение относно Фернандо Алонсо предвид трудностите, които Макларън изпитва за поредна година заради неконкурентните двигатели на Хонда. Според австралиеца има вероятност двукратният световен шампион да се откаже в разгара на сезона.

Кои футболни тимове подкрепят пилотите от Ф1?

По думите на Уебър всичко зависи от това дали японският партньор на отбора ще успее бързо да отстрани проблемите, тъй като ако това не се получи, се задава нова изключителна слаба година. Самият Алонсо констатира след откриващото Гран При на Австралия, че отборът му като представяне най-вероятно е зад всички останали съперници, а при първите ядове по време на предсезонните тестове си позволи още по-тежки думи.

Сезонът още не е почнал, а Алонсо изригна срещу своите

„Може би няма да гледаме Фернандо през цялата година“, коментира Уебър. „То може да не изкара сезона до края му. Раздразнен е като никога. Той не би се примирил с това да завършва на 6-7-о място.“

Алонсо с тъжна равносметка: Ние сме най-бавните

„При него нещата не стоят като при Стофел Вандоорн (другият пилот на Макларън за 2017-а – б.р.), за когото да финишира в точките е хубаво нещо. Фернандо не се интересува от точки, той желае да се бори за подиуми. Така че в момента е много, много далеч от мястото, където иска да бъде“, допълни Уебър.