Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че се радва да види напредъка във Ферари, макар и вече да не кара за „черните кончета“.

Испанецът изрази мнението си след победата на Себастиан Фетел в Гран При на Австралия, което даде началото на сезона за 2017 година. Алонсо изкара 5 години в „скудерията“ (между 2010 и 2014 година), но така и не успя да прибави нова световна титла към двете от 2005 и 2006 година. Това доведе до не дотам приятна раздяла между двете страни, а ибериецът се върна в Макларън, който обаче вече три години поред търпи провали с колите си.

Все пак Алонсо се показа като джентълмен и заяви, че се радва, че старият му тим отново се е завърнал към победите. „Мисля, че и през 2016 година те гонеха победата в Австралия, но им се наложи да правят допълнително спиране в бокса и Нико Розберг спечели“, каза испанецът.

„Нека да изчакаме да минат още няколко състезания, но определено те изглеждат много по-конкурентни. Това е добре. Както казах обаче, и миналата година те бяха готови да спечелят в Мелбърн“, допълни Алонсо.