В първото нощно състезание във Формула 1 в Гран при на Сингапур двукратният световен шампион Фернандо Алонсо успя триумфира, докато големите губещи се оказаха Ферари, след като спечелилият квалификацията Фелипе Маса не успя да вземе точка заради грешка в бокса, а Райконен отпадна 3 обиколки преди края на състезанието.

На старта на първото нощно състезание в историята на надпреварата Маса поведе колоната, следван от Люис Хамилтън с МакЛарън. На трета позиция бе световният шампион Кими Райконен с Ферари, а 4-и Роберт Кубица с БМВ.

Тежка катастрофа претърпя пилотът на Рено Нелсиньо Пикет и на пистата в 15 обиколка излезе кола за сигурност, като разликите между отделните състезатели се стопиха автоматично. Пикет излезе от болида невредим. Веднага след него Рубенс Барикело също напусна Гран при на Сингапур заради повреда. Всички пилоти започнаха да влизат в бокса за смяна на гуми и допълване с гориво. Това направи и Маса, но след неразбирателсто между него и екипа на Ферари той потегли от бокса, а в болида му остана шланга, който зарежда с гориво, след което бразилецът спря малко преди да излезе на пистата и все пак механиците успяха да му окажат помощ и Фелипе излезе на последната 18-а позиция.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с Рено поведе в класирането 25 обиколки преди края на състезанието, след като пилотите влязоха за втори път в бокса.

Дванайсет обиколки преди края на Гран при на Сингапур Фелипе Маса се завъртя, което предизвика катастрофата на Адриан Сутил, който се заби в предпазната мантинела, а на трасето отново излезе кола за сигурност.

Три обиколки преди края на състезанието пилотът на Ферари Кими Райконен катастрофира и отпадна.

Това е първа победа за Фернандо Алонсо, откакто той се завърна в Рено. Втори след него завърши Нико Розберг с Уилямс, трети остана Люис Хамилтън с МакЛарън. Останалите пилоти, които попаднаха в местата даващи точки са: четвърти Тимо Глок с Тойота, пети Себастиан Фетел с Торо Росо, шести Ник Хайдфелд с БМВ, седми Дейвид Култард с Ред Бул и осми Казуки Накаджима с Уилямс.

Хамилтън прибави още шест точки към преднината си пред Фелипе Маса и пилотът на МакЛарън вече има 84, докато бразилецът е със 77.

„Сребърните стрели” поведоха в класирането и при конструкторите, като МакЛарън има 135 точки, докато Ферари са с 134.