Съобщава се, че Кристиано Роналдо е загрижен заради липсата на трансферна активност от страна на Манчестър Юнайтед и дори може да напусне клуба преди края на лятото.

Петкратният носител на „Златната топка“ беше „перлата“ в селекцията миналата година, когато се завърна на „Олд Трафорд“, но Ман Юнайтед пропусна да се класира за Шампионската лига и завърши на шесто място. Новият мениджър на тима Ерик тен Хаг иска да подсили сериозно отбора, но за момента това не води до очаквания резултат, тъй като тимът не е направил нито един входящ трансфер.

Докато Юнайтед все още се лута на пазара, големите им съперници от Манчестър Сити и Ливърпул добавиха по едно попълнение от световна класа към своите редици съответно Ерлинг Халанд и Дарвин Нунес.

Според испанското издание „AS“, Роналдо се притеснява, че последният му сезон в Ман Юнайтед ще бъде повторение на предишните 12 месеца и отчаяно иска да види нови лица през лятото. Ето защо 37-годишният португалец обмисля сериозно бъдещето си на „Олд Трафорд“, тъй като не иска да пропуска Шампионска лига в един от последните си сезони.

Информацията посочва, че Роналдо не търси на всяка цена трансфер към момента и все още е решен да изпълни остатъка от двугодишния си договор. Въпреки това, ако Юнайтед не успее да добави достатъчно класа към отбора през летния прозорец, португалският национал ще преосмисли сериозно възможностите пред себе си.

Юнайтед е силно свързван с трансфери на Френки де Йонг от Барселона и Антони от бившия тим на Тен Хаг – Аякс, но „червените дяволи“ все още се затрудняват да се договорят със съответните клубове. В същото време Пол Погба, Джеси Лингард, Неманя Матич и Хуан Мата, наред с други играчи, напускат като свободни агенти в края на месеца.

Роналдо завърши миналия сезон като голмайстор на Ман Юнайтед, отбелязвайки 24 пъти в 38 мача, но навикът му да отбелязва голове не беше достатъчен, за да осигури място на тима си в четворката.