Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е цел №1 на английския шампион Манчестър Сити за летния трансферен прозорец, като преговори за неговото привличане са планирани да стартират в следващите седмици, твърди „The Athletic“.

Не се очаква „гражданите“ да са активни на пазара през януари, но през лятото ще се подсили сериозно. Споменава се, че „небесно-сините“ искат да привлекат нов ляв бек, полузащитник и нападател.

Хааланд ще се окаже в центъра на трансферна борба между европейските грандове, след като клаузата му откупуване, на стойност от около 75 милиона евро, става активна след края на сезона. В Сити са планирали да започнат преговори с представителите на играча през следващите седмици, тъй като отборът на Пеп Гуардиола иска да изпревари бившия си тим Барселона, както и Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен за подписа му.

„The Athletic“ съобщава още, че Реал Мадрид се разглежда като най-голямата заплаха за шансовете на Сити да подпише с 21-годишния норвежец, но испанският вицешампион преследва и Килиан Мбапе, което може да разубеди Халанд да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

Манчестър Юнайтед също се интересува от младия голмайстор, но има съмнения дали самият Халанд разглежда „червените дяволи“ като сериозен вариант, докато Ливърпул условно се спекулира като претендент, но ще трябва да наруши структурата на заплатите си, за да осигури подписа му.

Халанд отбеляза 76 гола в едва 74 мача за Дортмунд, след като пристигна от Ред Бул Залцбург за 20 милиона паунда през януари 2020 година.

Ман Сити пък се провали в опитите си да привлече Хари Кейн от Тотнъм миналото лято, но може да съживи интереса си към английския капитан, ако не успее с трансфер на Халанд. Душан Влахович, водещият голмайстор в Серия А в момента, също е споменаван като трансферна цел, заедно с Александър Исак от Реал Сосиедад.