Спасилият се от изпадане от Висшата лига Астън Вила подготвя оферта за нападателя на Брентфорд Оли Уоткинс, макар че има вероятност да се изправи срещу сериозна конкуренция за подписа на нападателя.

Мениджърът на "виланите" Дийн Смит е поставил най-отгоре в спъсака за нови играчи нов нападател и се смята, че 24-годишният таран е на пъво място сред кандидатите.

Шефилд Юнайтед и Кристъл Палас също се интересуват от Уоткинс, но Брентфорд иска около 25 милиона паунда. Според "Sky Sports" Уоткинс има желание да работи отново с бившия си мениджър в Брентфорд, а именно Дийн Смит. Прези миналия сезон нападателят реализира 25 гола, като остана само на един от голмайстора на Чемпиъншип Александър Митрович.

Брентфорд очакват да бъдат заляти с оферти за редица свои звезди, по-специално за Уоткинс и Саид Бенрахма, след като изпуснаха шанса да влязат в Премиър лийг. Те загубиха финалния плейоф от Фулъм.

Мениджърът на бирмингамци е голям почитател и на Бенрахма, като се пише, че ще се опита да привлече и него на "Вила Парк".