Звездата на ПСЖ Неймар ще играе в първия 1/8-финален сблъсък срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига, това потвърди старши треньорът на тима Томас Тучел вчера следобед. Бразилецът б извън терените през последните две седмици, тъй като получи контузия в реброто и изпусна четири мача о тместното първенство във Франция.

Кайлиан Мбапе също се завръща в състава, след като бе оставен да почива в съботно равенство 4:4 с Амиен, но акцентът беше поставен върху потенциалното участие на Неймар.

"Неймар е тук, чувства се добре", каза германският треньор пред репортерите.

"Той тренира днес [понеделник] и ще играе утре, ако нищо не се случи по време на тренировката. Очевидно това променя всичко, ако той играе и се надявам, че ще има положителен резултат. Ако имаме Ней на терена е добре за нас, защото той има способността да прави важни неща. Това променя всичко: за съотборниците му, за Килиан ... Това дава увереност на отбора", допълни германецът.

Неймар е в отлична форма през този сезон, след като отбеляза 13 пъти и даде още шест асистенции в своите 14 мача в Лига 1. Най-скъпият играч на всички времена е играл само два пъти в Шампионската лига през този сезон, вкарвайки веднъж.