Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел изпусна нервите си след равенството 2:2 срещу Наполи на „Парк де Пренс“.

Парижани измъкнаха 2:2 при домакинството си на Наполи в среща от третия кръг в група "С" на надпреварата с късен гол на Анхел Ди Мария, като изостават на 2 точки зад лидера Ливърпул и на точка зад италианския си съперник.

„Културата в Италия се характеризира в начина на игра, когато отборът не притежава топката. Трябва да уважаваме това. Ние обаче не сме нито италианци, нито Атлетико Мадрид, ние сме ПСЖ“, коментира Тухел.

„Ние не сме фаворити. Няма да е изненада, ако отпаднем още в груповата фаза“, добави треньорът на френския шампион.

 „Групата ни е супер сложна. Знаехме, че ще бъде трудно срещу Ливърпул и Наполи. Ние не сме фаворити. Всички мислят, че сме, но аз не смятам така. За мен мачът срещу Наполи е 180 минути и това е само първото полувреме. Нищо не е загубено. Все още можем да спечелим директния сблъсък с тях, което ще ни помогне да продължим напред“, продължи той.

„Не знам защо, но изпитваме трудности да играем на високо ниво за 45 минути. Правим го за 15 минути, а след това нещо се губи. Не можем да си го позволяваме, особено в Шампионската лига. Това е предизвикателство за нас. Трябва да продължим да се развиваме тактически. През второто полувреме създадохме доста положения. Пресирахме по-добре, играхме по-интензивно и затова го спечелихме, но за съжаление не успяхме да стигнем до крайната победа в мача.“

„Футболистите на Наполи са заедно от много време и имат топ, топ треньор. Ние сме заедно от 11 седмици. А и италианските отбори по принцип обичат да играят срещу съперници, които владеят повече топката", каза още Томас Тухел.