Двете звезди в атаката на ПСЖ Неймар и Килиан Мбапе може да играят срещу Ливърпул в сряда вечер, заяви старши треньорът Томас Тухел.

Те се завърнаха във френската столица с травми от международните мачове и със сигурност ще пропуснат домакинството на Тулуза от Лига 1 утре. Неймар получи травма на слабините в приятелската среща с Камерун, докато Мбапе нарани рамото си в мача срещу Уругвай.

"Добрата новина е, че контузиите им не са сериозни, но няма да поемаме никакви рискове и те ще пропуснат срещата с Тулуза. Говорих с доктора и със самите играчи и моето мнение е, че те ще са на разположение за мача от Шампионската лига. Това няма да е първият път, в който играем без тях двамата и затова трябва да намерим решения, за да си свършим работата. Имаме много топ играчи, които има какво да покажат", каза Тухел на пресконференция преди мача от първенството.

Парижани могат да си позволят грешна стъпка в Лига 1, но не може да се твърди същото за мача им срещу Ливърпул от ШЛ.

Отборът е на трето място в група C с пет точки и при загуба от "червените" по всяка вероятност ще се сбогува с турнира на богатите още след груповата фаза.

От друга страна, евентуална победа ще означава почти сигурно класиране към осминафиналите. Последният двубой на ПСЖ е гостуване на Цървена звезда. /БГНЕС