Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел не скри задоволството си от представянето на отбора при победата над Ливърпул с 2:1 в предпоследния кръг в груповата фаза на Шампионската лига.

С успеха в Париж французите запазиха отлични шансове да продължат на осминафиналите, което ще бъде гарантирано при спечелване на последната среща срещу аутсайдера Цървена Звезда в Белград.

"Това беше последният ни шанс да покажем, че можем да се конкурираме с отбор като Ливърпул. Точно това казах на футболистите преди срещата. Ливърпул има страхотен манталитет. Трябваше да покажем, че можем да играем и са се борим с тях - това беше важното и успяхме. Играхме със страхотна енергия, като отбор, работихме много здраво. Показахме дух и спечелихме ключов мач.
На почивката направих някои леки корекции в тактически план, но като цяло продължихме да се придържаме към първоначалния ни замисъл за двубоя. Беше важно играчите да забравят за тази дузпа в края на първото полувреме и да останат концентрирани. Казахме си, че трябва да започнем отново все едно е 0:0. Видях голямата мотивация в момчетата, така че не трябваше да говоря много", коментира Тухел.

"Горд съм, че нашите фенове видяха, че можем да играем като истински отбор. Беше много трудно да се защитаваме срещу Салах, Мане и Фирмино, но всеки беше готов да се раздаде за своите съотборници. Точно такова отношение беше нужда, за да победиш съперник като Ливърпул. Това е голяма крачка напред за нас", каза още Томас Тухел и добави:

"Много съм доволен от всички, но трябва да продължим да работим, да показваме същото отношение и останем здраво стъпили на земята. Този мач е огромен опит за нас. Футболистите са уморени, но горди и в отлично настроение. Този успех ще донесе по-специална атмосфера за следващите седмици. Хубавото е, че вече всичко е в наши ръце и победа в последния мач ни гарантира класиране напред."