Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази тоталното си несъгласие, че тимът му страда последните игри от начина, по който опонентите атакуват "гражданите". Според испанеца, нищо не се е променила в подхода на съперниците на Сити през последните три години, акцентирайки, че единствено и само Ливърпул иска да се надиграва с "небесносините" на футболния терен.

Хосеп Гуардиола

източник: Sofascore.com

"Мислите ли, че нещо се е променило в сравнение с първия сезон? Първият гол на Тотнъм не дойде след контра. Те ни избягаха два пъти за 90 минути. При втория те бяха брилянтни. Направиха ни една-две контраатаки, като при втората имаше засада. Стреляхме повече, центрирахме повече, нямаше дори корнер пред нашата врата. Не можем да очакваме да създадем много положения срещу Тотнъм. Освен Ливърпул, всички останали се защитават толкова дълбоко, че ние трябва да намерим начин да ги преодолеем. Не мисля, че контраатаките ни са голям проблем. По-скоро трябва да изгладим нещата в нашата атака. Гуардиола отново коментира и темата за Серхио Агуеро, който тренира, но въпреки това не играе, защото в клуба искат той да е в оптималното си състояние", коментира Пеп.

"Днес Агуеро тренира отново. Чакаме той да почувства добре коляното си. Чакаме го, имаме достатъчно време. Остават ни още много, много мачове, в които ще се нуждаем от него. Искаме да е в най-добрата си кондиция. Гуардиола допълни, че Бенжамен Менди и Фернандиньо са възстановени и на разположение, но Нейтън Аке все още е контузен", акцентира още испанецът.