Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо призова мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп да забрави за притесненията си от графика на мачовете в Англия и да свикне с него.

Неведнъж германският треньор на „червените“ е споделял, че не одобрява практиката на Висшата лига да насрочва за събота по обяд местно време двубои на тимове, които преди това през седмицата са били ангажирани в европейските клубни турнири.

Точно такава е ситуацията тази седмица. „Мърсисйдци“ играха с Аталанта в сряда вечер в Шампионската лига, а ранния двубой от събота, те гостуват на Брайтън във Висшата лига.

„Клоп пристигна тук през 2015 година, а аз го направих още през 2004 година. Това, за което той говори, аз го знам още от тази 2004 година. И нищо не се е променило за толкова време. Просто трябва да се адаптираме към нещата“, заяви Моуриньо, чийто отбор обаче също ще бъде донякъде потърпевш от програмата в идния кръг, защото в неделя „шпорите“ срещат Челси.

„Сините“ ще имат цели два дни повече за подготовка, защото техният мач от Шампионската лига беше във вторник, докато Тотнъм игра срещу Лудогорец в Лига Европа в четвъртък вечерта.

„От Челси извадиха късмет, защото им се паднах среща във вторник. Това не е нищо ново, случва се през цялото време. Още с класирането ни за Лига Европа бяхме наясно с това и съответно няма да се оплакваме“, допълни още португалецът.