Вратарят на Реал Мадрид и белгийския национален отбор Тибо Куртоа коментира слуховете, че е бил заменен на почивката в мача с Брюж от Шампионската лига заради получена паник атака. Той заяви, че такива информации са липса на уважение към хората, които имат такъв проблем.

“Знам какво е да си елитен играч. Много съм щастлив и нямам паник атаки. Нужна е повече отговорност от страна на медиите, за да не публикуват лъжи и глупости за подобни неща, защото има хора, които страдат от такива проблеми. Мисля, че това е липса на уважение към играча и хората, които наистина страдат от подобно нещо. Щастлив съм и тренирам здраво и искам да нося наслада на феновете на Реал Мадрид. Хората на “Сантиаго Бернабеу” са винаги критични. Ние, играчите, знаем това и ще направим всичко възможно, за да ни аплодират“, заяви Куртоа след победата на Белгия с 9:0 над Сан Марино от квалификациите за Евро 2020.

След двубоя с Брюж от Реал Мадрид казаха, че стражът е напуснал терена заради гастроентерит, заради който не игра срещу Гранада.

 “Сега се чувствам добре. Беше тежък вирус, въобще не беше приятно. Сега се възстанових и в понеделник и вторник проведох почти пълни тренировки с отбора, а в сряда издържах цялото занимание. Отново се чувствам силен, като също така съм отслабнал с няколко килограма”, сподели Куртоа.