Предводителят на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не одобрява начина, по който Атлетико Мадрид практикува футбола, но изптива безрезервно уважение към испанския клуб. Германецът акцентира факта, че две победи над "дюшекчиите" в груповата фаза на Шампионска лига със сигурност ще гарантират продължаването на "червените" напред в надпреварата.

„Ако спечелиш и двата мача срещу Атлетико, това вероятно ще означава, че си в следващата фаза. Ние обаче загубихме и двете срещи с тях предишния път. Трудно място за гостуване. Не играхме добре там миналия път. Научихме обаче много от тези два мача. Те направиха някои промени в състава, но със сигурност не са по-слаби. Ние никога не правим разлика между домакинствата и гостувания, макар че е вярно, че изпиваме по-голяма наслада да играем пред нашите фенове. Не мислим за количеството голове, които отбелязваме. В момента не изглежда много вероятно да продължим серията и да вкараме три гола и на Атлетико“, заяви Клоп.

След загубата в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига през март 2020 година германецът обвини Атлетико, че отборът не играе истински футбол.

„Това, което казах тогава, бе след втория мач. Бях ядосан и разочарован от много неща, които се случваха в живота ни. Трябваше да се фокусираме върху футбола при странни обстоятелства. Съперникът ни бе от световна класа и се защитаваше с всички възможни сили. Не мога да уважавам в по-голяма степен това, което правят. Харесва ли ми? Не много, но това съм аз. Харесвам различен тип футбол. Всичко обаче опира до това да имаш успехи, а Атлетико със сигурност има такива“, коментира Клоп.

Мениджърът на Ливърпул изрази преди два дни мнението, че Мохамед Салах в момента е най-добрият футболист в света. Запитан дали египтянинът може да спечели „Златната топка“, Клоп отговори:

„Нямам представа как се печели „Златната топка“. Ако се дава заради това, че си играл на финала в Шампионската лига и си вкарал най-много голове там, то тогава ще бъде трудно, но ако се връчва на базата на формата от последните две години, тогава има шанс", коментира Клоп.