Старши треньорът на Наполи Карло Анчелоти бе със смесени чувства след равенството 2:2 при гостуването на ПСЖ.

Италианският отбор водеше до 93-та минута преди Анхел Ди Мария да отбележи изравнителното попадение в срещата.

„Ние почти спечелихме мача и сме щастливи от представянето на отбора, но сме ядосани, защото допуснахме гол в 93-та минута. Ди Мария е способен да създаде подобни неприятности и да вкара топката в горния ъгъл в последната минута. Това е възможно да се случи, когато имаш толкова много качество в отбора си“, коментира Анчелоти пред „Sky Sport Italia“.

„Мисля, че оставащите три мача ще бъдат решаващи за класирането в групата. Това, че сме домакини на ПСЖ е екстра бонус за нас“, добави той.

„През първото полувреме Марио Руи разполагаше с много свобода, защото Килиан Мбапе не го следваше постоянно и му остави много пространство. През второто полувреме Пари Сен Жермен промени своята система на игра и Максимович се представи на много високо ниво. Те повече ни пресираха през зоната на Руи. Ние създадохме много главоболия за тях при играта на контраатака. Алан и Марек Хамшик ни дадоха много важен баланс в средата на терена“, продължи треньорът на Наполи.

„Ние имахме много пространства и можехме да завършим тези положения много добре, особено през второто полувреме.“

„Аз имах страхотен период тук и съм щастлив да видя тези играчи отново. Сега, ние ги очакваме в Неапол. Аз обичам Ди Мария. Разбира се, че ако той бе изпратил топката в аут, аз щях да бъда по-щастлив“, каза още Карло Анчелоти.