Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посвети финала в Шампионската лига на народа на Украйна след нахлуването на Русия в страната през февруари.

"Червените" се изправят срещу Реал Мадрид в реванш от срещата им през 2018 година в Киев, който загубиха с 1:3. Двубоят ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж, след като домакинството на Санкт Петербург беше отнето като част от санкциите на УЕФА срещу Русия.

Клоп, след дълго обмисляне на отговора си, заяви, че решението да се играе този мач в Париж изпраща важно послание.

"Щастлив съм, че срещата е тук по хиляди причини, Това е странно. Войната все още продължава и трябва да мислим за това. Двубоят ще се играе и фактът, че не сме в Санкт Петербург, е точното послание, което Русия трябва да получи: "Животът продължава, дори когато се опитвате да го унищожите". Играем този финал за всички хора в Украйна. Сигурен съм, че някои хора в Украйна все още могат да го гледат и ние ще играем за вас, на 100 процента", каза той на пресконференцията си преди мача.

Юрген Клоп коментира и бъдещето на Садио Мане в клуба. Специалистът каза, че "не може да не се интересува по малко" от слуховете, свързващи Садио Мане с Байерн Мюнхен преди финала на Шампионската лига.

Мениджърът на Ливърпул трябва да е готов да загуби един от най-добрите си играчи в края на сезона.