Американският старши треньор на РБ Лайпциг Джеши Марш смята, че неутралните зрители биха предпочели да гледат неговия отбор, а не Пари Сен Жермен след мача по между им, завършил 2:2. За германците това е първа точка в групата в Шампионската лига, докато ПСЖ отстъпи 1-ото място на Манчестър Сити.

"Нашият отбор беше по-добрият, ние бяхме повече за подкрепа, отколкото те. Смятам, че направихме и голяма крачка напред в изграждането на колектива. И смятам също така, че от самото начало играхме добре.

"Жалко, че взехме само една точка от двата мача с такъв добър отбор, но каквото и да е, това е огромна крачка напред за клуба, казва Джеси Марш.

И след това се насочи към съдията, като обвини реферите, че винаги предпочитат по-големите клубове за сметка на по-малките. Марш получи жълт картон през първото полувреме на мача за бурен протест срещу решенията на рефера Андреас Екберг от Швеция.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

"При такова поведение е трудно да уважаваш реферите. По едно време си мислех, че Екберг отива всеки път до Неймар с идеята да му поиска автограф.

Все пак РБ Лайпциг получи две дузпи и можеше да поведе с 2:0, защото при 1:0 след гола на Кристофърл Нкунку те получиха първата, но Андре Силва я пропусна.

"Разбира се, че съм дал указания кой да бие. Посочих преди мача две имена- Емил Форшберг и Андре Силва. И казах на Емил той да реши на терена дали ще изпълни или ще даде на Силва. Силва изглеждаше уверен, но за нещастие пропусна. А и все пак нека не забравяме, че Донарума е един от най-добрите вратари в света в момента, обясни още американският специалист.

За втората дузпа треньорът разкри интересен диалог с унгарския атакуващ халф Доминик Собослай, който изравни.

"Той дойде при мене и ме попита: искаш ли да вкараме? Дай аз да я бия". И аз му отговорих: Да, разбира се, отивай, заяви още Джеси Марш.