Старши треньорът на Наполи Карло Анчелоти заяви след победата над Ливърпул с 1:0, че голът на Лоренцо Инсиние е паднал в точния момент.

„Отборът игра добре през целия мач. Ние никога не загубихме контрола на мача. Бяхме много фокусирани през цялото време. Защитавахме се много добре и на практика нищо не позволихме на Ливърпул“, коментира Анчелоти.

„Ние имахме шансове да отбележим по-ранен гол, но мисля, че попадението на Инсиние падна в най-подходящия момент. Ние отбелязахме в най-точния момент, ако Мертенс бе вкарал няколко минути по-рано, щяхме да бъдем подложени на много голямо напрежение през повече време“, добави треньорът на Наполи пред „Sky Sport Italia“.

„Ние се защитавахме с 4-4-2, както много други отбори. Аз заложих на Максимович, за да се справим с много голямата преса на Ливърпул. Това остави повече пространства пред Марио Руи, който създаде много проблеми за защитата на Ливърпул. По този начин и успяхме да попречим на Ливърпул да ни взима топката в по-ранен етап на нашето разиграване“, продължи той.

„Очаквах подобно развитие на мача. Видях качеството, с което отборът разполага. Надявам се, че победата ще ни донесе по-голямо самочувствие и ще играем по-освободено. Тази победа ни оставя в борбата в групата“, каза още Карло Анчелоти.

Наполи е лидер в групата с 4 точки и му предстоят два мача срещу Пари Сен Жермен.