Черногорецът Никола Дабанович ще ръководи решаващата среща в турнира Лига Европа между Рома и Лудогорец (Разград) в четвъртък (3-и ноември). Срещата от 22.00 часа на Стадио Олимпико ще определи кой от двата отбора ще продължи напред в турнира и кой ще остане 3-и, което пък го спуска в третия турнир на УЕФА Лига на Конференциите. И двата отбора имат по 7 точки преди срещата, но към момента прекия двубой е в полза на българските шампиони.

Милован Джукич и Владан Тодорович ще бъдат помощници на Дабанович на тъчлиниите. Четвърти съдия е Милош Савович от Черна гора. Реферите, които ще отговарят за системата за видеопомощ (ВАР) са Пол ван Букел (Нидерландия) – главен, и Бартош Франковски (Полша) – асистент-ВАР.

Делегат на УЕФА е Майкъл Хюс от Шотландия, а Съдийски наблюдател на Европейската централа Уно Тутк от Естония.

Дабанович е на 40 години от Подгорица и работи като счетоводител. През 2006-а година започва да ръководи мачове в Първа лига на Черна гора, а само три години по-късно получава международна значка на ФИФА. През 2011-а година за първи път получава мач на ниво мъжки национални отбори и това е контролната среща между Босна и Херцеговина и Гърция.

Статистиката показва, че на международно ниво е отсъдил 16 дузпи – 10 за домакините и 6 за гостите, но не е голям почитател да показва червени картони – едва четири в последните 6 години. Eдин от тях беше срещата Армения – Шотландия в Лигата на Нациите тази есен, когато изгони двама арменци и допълнително вдигна шест жълти картона. За сметка на това жълтите картони при него винаги се използват.