Тази вечер ще се изиграят реваншите от 1/8-финалната фаза в Лига Европа. В първите мачове се получиха интересни резултати, а след отмяната на правилото за голове на чужд терен, изходите са непредвидими. 
 
РБ Лайпциг се класира без игра за следващата фаза, след като Спартак Москва бише изхвърлен от турнира заради войната в Украйна. УЕФА присъди  служебна победа за германците, които очакват съперника си на 1/4-финалите.  
 
Безспорно най-голям интерес има към двубоя между Галатасарай и Барселона. Първият мач в Испания завърши 0:0 и каталунците ще търсят задължителна победа в Истанбул.
 
Друг интересен сблъсък е този между Уест Хем и Севиля. 6-кратният шампион в турнира спечели само с 1:0 на "Рамон Санчес Писхуан" и битката съвсем не е решена. 
 
Байер Леверкузен и Аталанта направиха страхотно голово шоу в първия мач в Бергамо, завършило 3:2 за италианците. 
 
Интрига има и в реванша между Лион и Порто. Французите спечелиха с 1:0 на "До Драгао", но португалците са опитен турнирен боец.
 
Бетис също не може да бъде отписан, въпреки че също загуби у дома първия си мач с Айнтрахт Франкфурт с 1:2. Тимът от Севиля е в отлична форма и със сигурност е способен на обрат.
 
Брага гостува в Монако с аванс от два гола, след като  спечели с 2:0 на свой терен, но французите не крият амбициите си в турнира. 
 
Сблъсъкът Цървена звезда - Глазгоу Рейнджърс изглежда решен заради победата на шотландците с 3:0 на свой терен. "Звездашите" обаче са способни на чудеса на "Мала Маракана", където ще разчитат на помощта на 12-ия си играч - феновете.
 
19:45 Байер Леверкузен - Аталанта
19:45 Галатасарай - Барселона
19:45 Монако - Брага
19:45 Цървена звезда - Рейнджърс
22:00 Айнтрахт Франкфурт - Бетис
22:00 Лион - Порто
22:00 Уест Хем - Севиля
Спартак Москва - Лайпциг 0:3 служ.