Илиан Илиев младши ще продължи в първенството за младежи до 23 години в Португалия. Припомняме, че младият талант от школата на Черно море премина в тима на Академика Коимбра, където се присъедини към школата на португалския клуб. „Започнах да свиквам с новия отбор! Сформира се нов тим за футболисти до 23 години, за да се обиграват талантите в първенството, което е много силно. Един от най-малките съм, но затова съм тук — за да се боря. Португалският шампионат е много силен и няма паузи между полусезоните. 19-годишните национали станаха европейски шампиони, което значи, че е едно силно поколение в португалския футбол“, каза за Ydarasport Илиан Илиев младши.

Талантливият млад играч използва почивката си, за да бъде сред роднини и приятели. От две седмици обаче отново е в Португалия, където е започнал подготовка за предстоящото първенство, което трябва да започне около средата на август.

„За себе си успях да науча, че не е лесно да си сам надалеч, но трябва да се борим с трудностите. Тук трябва да се бориш със зъби и нокти на всяка тренировка. Най-много ми липсват семейството, приятелката ми и близките ми приятели. През почивката наваксах, но времето винаги минава бързо, когато ти е приятно“, добави още футболистът.