Сампдория и Рома не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в последния мач от кръга в Серия А. Разделените точки оставиха и двата тима под чертата на зона Шампионска лига, на три точки зад Парма, която е с 28 в актива си.

Както домакините, така и римските им гости могат да съжаляват за пропуснатия успех, тъй като Самп удари греда, а Рома имаше невероятни голови положения. За разлика от Джиджи Дел Нери, който можеше да избира от пълен състав, треньорът на „вълците” Клаудио Раниери нямаше на разположение наказаните Давид Писаро и Жереми Менез, и контузените Филип Мексес, Макс Тонето и Дони.

Най-опасното положение пред Жулио Сержо се получи, след като удар на Касано рикошира в тялото на Жуан, стражът първоначално изчисти топката от главата на Джампаоло Пацини, след корнера, Стефано Лучини нацели една от страничните греди.

Лука Кастелаци имаше доста работа в другата рамка, отразявайки удари на Родриго Тадей, Симоне Перота, а Матео Бриги имаше претенции за дузпа срещу него, но такава не бе отсъдена от рефера Дамато.

През второто полувреме Рома доминираше, и Мирко Вучинич стреля опасно с глава, след центриране от корнер, но ударът му бе избит точно под сглобката. Бриги, Тоти и Перота опитаха по още един шут към Кастелаци, но нямаха късмет. Джон Арне Рийзе на два пъти се оказа в голяма помощ на Жулио Сержо, спирайки с тяло летящи към вратата му топки.

В заключителните минути напрежението на терена нарасна, и се стигна до пререкания между Тоти и Даниеле Гасталдело, а Пацини реагира ядосано, когато бе заменен в 90-та минута.

Следващият мач на Рома е гостуване на българския ЦСКА в София в мач от Лига Европа.