Отборът на Рома пропиля чудесна възможност да запази разликата до четвъртото място в Серия А, с което се отдалечи от мечтата за Шампионската лига.

„Римските вълци” записаха равенство 1:1 като гост на Дженоа, и дори можеха да пропилеят и тази точка в самия край на срещата от 35-ия кръг на италианския шампионат. След хикса на „Луиджи Ферарис” Рома е с 59 точки, на 3 след Аталанта, който е на 4-ата позиция. Дженоа заема 16-о място с 36 точки.

По-интересната част от мача се оказа нейната заключителна. Първият гол дойде едва в 82-ата минута. Гостите от Рома стигнаха до попадение след атака отдясно, Един Джеко центрира в наказателното поле, а Стефан Ел Шаарави засече от воле за 1:0.

В първата минута от даденото от съдията продължение домакините измъкнаха равенството. Мигел Велосо центрира от корнер, а Кристиан Ромеро засече с глава за 1:1.

В заключителните секунди на двубоя домакините можеха дори да спечелят и трите точки. Вратарят на Рома Антонио Миранте извърши нарушение, което не остана незабелязано от съдията. Антонио Санабриа, който беше потърпевш срещу стража,  обаче пропиля прекрасната възможност, а самият страж спаси, с което поправи грешката си. С това приключи и срещата, завършила 1:1.