Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери се изказа много ласкаво за ЦСКА, като заяви, че „червените” му харесват много като отбор. Според италианеца Любо Пенев се справя много добре със своя тим, но според него проблемите на „армейците” идват от факта, че им липсва изявен голмайстор, който да реализира положенията.

Раниери призна, че българите са били по-добрият отбор през първата част на мача, но след почивката римляните са показали истинското си лице.

„Първото полувреме ЦСКА бе по-добрият отбор на терена, владееше топката и подаваше в центъра. Ние изчаквахме своя момент. Второто полувреме си върнахме притежанието, бяхме ние, Рома – отборът, който познават и който всички очакват да видят. Щастлив съм за Черчи, това са първите му голове за сезона, заяви опитният специалист.

Раниери не скри задоволството си и от дебюта на двама от юношите на клуба: „Много съм доволен. В Рома се работи много с младите. Най-добрите, нашите звезди учат младите, неопитни играчи и някои от тях стават титуляри”.

„Нямам претенции за жребия, няма отбор, който искам да избегна, Ливърпул не ме плаши, Рома не се притеснява от никой, важното е да вярваш в собствените си сили. Това, че играхме в сряда е много добре, в неделя мачът с Парма е много важен за нас”.

„Смятам, че и двата мача (с ЦСКА) се получиха хубави, с добър футбол, ЦСКА е добър отбор, но забелязах, че им липсва реализатор, голмайстор, който да реализира положенията, които създават”.

„Не бих могъл да отлича един играч (от ЦСКА), мисля, че колегата ми Пенев се справя много добре с отбора, като цяло отборът на ЦСКА много ми харесва”, допълни Раниери.