Отборът на ЦСКА приключи с участието си в турнира Лига Европа с домакинска загуба от Рома. Пред около 15000 зрители на стадион „Васил Левски” в София, „червените” допуснаха поражение с 0:3 от италианския гранд. Два гола за „римските вълци” бяха дело на Алесио Черчи, а резервата Филипо Скардиня оформи крайното 3:0.

Възпитаниците на Любослав Пенев започнаха отлично мача и през първото полувреме бяха тимът, който имаше по-добрите положения за гол пред противниковата врата.

Още в 7-ата минута Йордан Минев пробва рефлексите на Богдан Лобонт с изстрел от около 30 метра. Румънският страж успя да избие коженото кълбо, което попадна в краката на Мишел Платини. Бразилецът обаче се засуети и не успя да стреля по посока вратата на гостите.

Домакините продължиха да владеят топката в по-големи периоди от мача, докато гостите от Рома предпочитаха да действат на контраатака.

В средата на първото полувреме „червените” имаха още един отличен шанс, но далечният изстрел на Костадин Стоянов бе спасен с вещина от Лобонт. Веднага след топва положение, гостите от Рома сътвориха най чистата си ситуация. След изпълнение на корнер и удар с глава, топката срещна левия страничен стълб на Здравко Чавдаров.

Възпитаниците на Клаудио Раниери успяха да поведат в резултата в последните секунди на първото полувреме. Алесио Черчи получи топката в наказателното поле, преодоля двама бранители на домакините и с мощен шут в десния ъгъл на Чавдаров откри.

Втората част започна силно за „вълците” и само пет минути след подновяването на играта, отново Черчи бе в прегръдките на своите съотборници. След груба грешка в отбраната на „червените”, нападателят се озова очи в очи с Чавдаров и с удар под плонжа на вратаря вкара за 2:0.

Това попадение тотално разконцентрира отбраната на ЦСКА и в следващите минути нападателите на Рома пропуснаха няколко 100-процентови ситуации. Последният гол в мача дойде минута преди края, когато смяната Филипо Скардиня вкара на празна врата след пас на Перота.

Така ЦСКА приключи с участието си е Европа след само една спечелена точка - в първия си мач срещу Фулъм в София.